.
.

Slåttervallen rustas

Publicerad: 2/3, 2016

Slåttervallen rustas upp för nya kvittersuccéer

I Gårdskärs GoIF finns det inga proffs! Där jobbar spelare och ledare efter ideellt mönster. I fjol fick visserligen spelarna både fotbollsskor och skridskor men i år är det restruktivare och de som har inkomst får köpa sina prylar själv. Men det gör man så gärna. I Gårdskär spelar man – och trivs. Det sistnämnda har man anledning att göra. En mera trivsam plats än Gårdskär (med 500 invånare) sommartid får man leta efter.

Gårdskärs GoIF deltar i Upplandsserien i fotboll – div 6 – med växlande framgång. -De tre inledande matcherna har inte varit så lysande, säger klubbens tränare Erik Larsson, som också är klubbens ordförande. Vi har endast lyckats skrapa ihop en poäng men var lugn – vi kommer!

I ishockey är laget riktigt bra och har vunnit div 4 Upplandsserien två gånger, senast i vintras. Men har av ekonomiska skäl tackat nej till uppflyttning. Det blir för dyra resor. En framställning har gjorts hos förbundet om att få flytta över i Gästrikeserien. Något beslut har dock inte fattats i den frågan.

Två planer

Trots att klubben endast har 90 medlemmar håller man sig med två fotbollsplaner. Den ena duger förstås bara till träning – men i alla fall. Dessutom har klubben en separat ishockeybana samt festplats med dansbana tillsammans med Gårdskärs NTO.

Riksbekant

Festplatsen – Slåttervallen- har nästan blivit riksbekant genom ”kvitterkvällarna” som klubben traditionsenligt ordnar under sommarhalvåret. En publik på uppåt 2500 är ingen sensation, detta trots att det bara bor ca 500 i själva Gårdskär. Man behöver bara åka till Gårdskär en sommarkväll för att förstå varför man lyckas locka en stor publik. Där har man kunnat bevara den stämning och miljö som minner om gamla tider…

Bra artister

Dessutom håller man sig förstås med fina artister. Inför kommande säsong är det klart med bl a Gå Runt Show, Anna Lena Löfgren, Stefan Rydén och Trio me´ Bumba. Den ökade publikströmningen på kvitterkvällarna har gjort att föreningarna i år måste ordna en större dansbana. Även en ny försäljningsbyggnad har uppförts. Den gamla var för liten och hade också sett sina bästa dagar. Till allt detta har AMS-pengar och kommunalt bidrag utgått.   

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK