.
.
Artikel från 23 juni år 1965

Artikel från 23 juni år 1965

Finaste idrottspaviljongen

Publicerad: 2/3, 2016

Idrottsungdomarna i Gårdskär kan skryta med att ha Nordupplands modernaste och finaste idrottspaviljong då den snart står klar för invigning. Efter en byggnadstid på två år kan den tagas i bruk av den idrottande ungdomen i skärgårdssamhället.

Bekymmerslös har byggnadskommittén inte varit, framförallt har pengarna varit en svårighet att ordna. Paviljongen kostnadsberäknades till 90 000 kr varav Älvkarleby kommun anslagit 23 000 kr. Resterande 18 000 kr har föreningen lånat innan det väntade anslaget från riksidrottsförbundets idrottskommitté beviljats. Ca 50 000 kr läggs ned som frivilligt arbete.

Paviljongen har tidigare varit en militärbarack vid I 1 i Stockholm varifrån den fraktades till Gårdskär i maj år 1963. Av baracken användes ytterväggarna och en del av taket. Många frivilliga timmar lades ned av ungdomarna för att få den i användbart skick.

Bygget har en yta av 23x7 meter och innehåller två omklädningsrum, tvättrum med dusch, bastu, klubbrum för möten och mindre sammankomster samt kök och toaletter. Uppvärmningen sker med oljeeldad panna, dimensionerad för en eventuell utbyggnad.

Det lilla samhället kan känna sig nöjda med ortens framåtsträvande idrottsförening. Ca 3000 timmar frivilligt arbete har lagts ned av den lilla gruppen på 15 aktiva medlemmar. Två pensionärer, Emanuel Persson och Wilhelm Wahlström båda ska få en extra blomma på invigningen säger Bertil Hillbom. De har gjort ett gott jobb. Många specialarbeten har utförts av föreningen i ”gör det självanda”. Endast den elektriska installationen har utförts på entreprenad. Byggnadskommittén har bestått av Erik Larsson ordf, Nils Öhman kassör, Urban Öhlander, Seth Östlund. Många gånger har de ledande varit ensamma och har önskat att flera av medlemmarna hade hjälp till.

Några fritidsbekymmer behöver inte ungdomen i skärgårdssamhället få när bygget blir klart.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK