.
.
Ingrid Muhr och Britta Grönkvist i kaffeladan

Ingrid Muhr och Britta Grönkvist i kaffeladan

En artikel ur tidningen Arbetarbladet år 1969

Publicerad: 10/3, 2016

Populära kvittret i Gårdskär drar folk i mängd varje kväll

Fyra fruar från Söderfors på ”vift” kom på onsdagen för första gången till Kvittret i Gårdskär. Trallade med Sigvard Kilberg och Gunnar Forsgren i allsången, hörde på kvällens artist, gjorde en lov runt Slåttervallen, köpte lott i en kiosk – kanske de också tog en svängom. De trivdes och kommer säkert åter till fiskesamhällets stora begivenhet. Söderforskvartetten Berit Legl, Berit Holm, Harriet Olsson och Margareta Lindberg bevisar att Kvittret nu inte enbart berör Gårdskär. Besökare kommer från hela bygden. De trivs som t ex unga fru Berit Johansson från Karlholmsbruk med dottern Carina.

Att besökare kommer från alla håll visar sig också då ”lyckan skall le” från scenen. Teamet Sigvard – Gunnar med hjälp av Arbetarbladets Frank Sandberg ser till att kaffeburkar, entrébiljetter och Ålandsresor utlottas. Men nu frågas: När skall en gårdskärsbo vinna? Mehedeby har fått två Ålandsresor…

Många engageras
Två kvällar återstår. På onsdag kommer Jokkmokks-Jocke och i finalen den 30 juli Bosse Parnevik. Gästartisten omges av många duktiga amatörer. Frank Sandberg plockar fram dessa. Frank vistas hemma i Gårdskär i sommar till omväxling med Tierp. Endast att slå 026 740 16 om Ni vet något som kan roa publiken.

Många engageras i Kvittret. Ett 35-tal fanns med förra året och det torde bli minst lika många i år. Däribland är de som sköter kioskerna, där är vakter och kaffestugans populära personal m. fl. Så kunde t ex Gårdskärs Goif:s ordförande Erik Larsson igenkännas som varm-korv-gubbe. Urban Öhlander var vakt och vid kaffekokningsbestyren sågs Ingrid Muhr och Britta Grönkvist.

Slåttervallen är en festplats
Ett önskemål har kommitterade dock haft i år: Flera sittplatser vid scenen. Framstötar har gjorts för bänkinköp men strandat på ekonomin. Slåttervallen har hävd som fotbollsarena – men är för liten. En utökning kostar slantar. Matcherna lägges till Backängsplan, men spelarna har en god bit dit från klubbhuset.

Frånsett premiärkvällen då några hundralappar regnade bort har det gått bra för arrangörerna. Och man kan nu börja tänka på att förverkliga önskemålen. Efter den 30 juli tar kommitterade en tids paus. Men snart börjar arbetet igen. Det skall arrangeras artister till 1970 års Kvitter!

 

Se alla nyheter »

Erik Larsson som korvgubbe

Erik Larsson som korvgubbe

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK